Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μήνυμα για τη σωτηρία της φώκιας από την Ακρόπολη

Μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης έστειλαν οι Ανθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (People for the Ethical Treatment of Animals), χθες, παραμονή της τελετής αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ του 2010.

Μέλη της ΡΕΤΑ με Ελληνες φιλόζωους. «Ο Καναδάς πρέπει να σταματήσει τη σφαγή της φώκιας» έγραφαν τα πλακάτ Μέλη της ΡΕΤΑ με Ελληνες φιλόζωους. «Ο Καναδάς πρέπει να σταματήσει τη σφαγή της φώκιας» έγραφαν τα πλακάτ Μέλη της ΡΕΤΑ μαζί με Ελληνες φιλόζωους, κρατώντας πλακάτ με το μήνυμα «Ο Καναδάς πρέπει να σταματήσει τη σφαγή της φώκιας», έστειλαν μήνυμα σε όλο τον κόσμο «να εστιάσει την προσοχή του στη μεγαλύτερη σφαγή των θαλάσσιων θηλαστικών στον πλανήτη». Και όλα αυτά, δίπλα σε μέλος της οργάνωσης η οποία, ντυμένη φώκια, σπαρταρούσε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να αναπαραστήσει όσα συμβαίνουν σε δεκάδες χιλιάδες φώκιες -οι περισσότερες από τις οποίες μωρά- στα παγόβουνα του Νιουφάουντλαντ και του Λαμπραντόρ, στον Καναδά.

Σύμφωνα και με τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΡΕΤΑ, «οι κυνηγοί χτυπούν με μανία τις φώκιες, καρφώνουν τους γάντζους στα μάτια, το πιγούνι ή το στόμα τους για να αποφύγουν την καταστροφή της γούνας τους και στη συνέχεια τις σέρνουν στον πάγο, σε πολλές περιπτώσεις ενώ οι εκείνες έχουν ακόμη τις αισθήσεις τους. Πολλές από αυτές είναι ακόμη μωρά, σε ηλικία που δεν έχουν μάθει ακόμη να βρίσκουν μόνα την τροφή τους και δεν γνωρίζουν να κολυμπούν».

«Καθώς ο κόσμος στρέφει την προσοχή του στους Αγώνες του Βανκούβερ, εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν στην ντροπή του Καναδά. Εάν ο Καναδάς επιθυμεί να καθαρίσει την παγκόσμια εικόνα του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει τη διεθνώς καταδικασμένη σφαγή της φώκιας», τονίζει η Τράισι Ρέιμαν, αντιπρόεδρος της ΡΕΤΑ, της μεγαλύτερης οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων στον κόσμο, με εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές.

Μαζί με τη φλόγα

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μέλη της οργάνωσης, που με την... ψεύτικη φώκια θα ακολουθήσουν τη φλόγα σε όλο της το ταξίδι μέχρι να φτάσει στον Καναδά, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν απαγορεύσει τα προϊόντα από φώκια και ηγέτες απ' όλο τον κόσμο -ανάμεσα στους οποίους ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Δαλάι Λάμα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν- έχουν ταχθεί ενάντια στη σφαγή.

«Η ετήσια εμπορική σφαγή της φώκιας είναι μια επιχείρηση κέρδους εκτός εποχής για την αλιευτική βιομηχανία, η οποία αποτελεί λιγότερο από το 1% της οικονομίας του Νιουφάουντλαντ. Δεν είναι μια δραστηριότητα επιβίωσης για τους γηγενείς πληθυσμούς. Το 2009 τρία τέταρτα από τις 300.000 φώκιες που αναμενόταν να σκοτωθούν δεν σκοτώθηκαν, εν μέρει λόγω του ότι η τιμή της γούνας έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς η διεθνής κατακραυγή ενάντια στη σφαγή της φώκιας αυξάνεται», επισημαίνουν.

http://www.olympicsgame2010.com/Default.aspx

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=canada_seal_hunt&Player=wm

Δεν υπάρχουν σχόλια: