Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΜΟΝΑ- ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ


Bοηθήστε να βρούμε τη Pαμόνα!
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=186358
Συστάθηκε το 2003 για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Βύρωνα και χάρη σ’ αυτούς τους εθελοντές δεκάδες πρώην εγκαταλειμμένοι τετράποδοι βρήκαν στοργή. Η επιτροπή για την προστασία των ζώων του δήμου Βύρωνα μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά... Μα πάνω απ’ όλα για τα 140 πλάσματα που φροντίζει εφτά ολόκληρα χρόνια και για όλα αυτά που συνεχίζει να τους προσφέρει με συνέπεια και αγάπη.

«Θέλει παιδεία και ψυχή για να γυρίσεις το βλέμμα σου σε ένα ζωάκι που δεν ζητά τίποτ’ άλλο...» έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς οι εθελοντές στις καμπάνιες τους και, όπως έχουν αποδείξει, διαθέτουν και το ένα και το άλλο, χωρίς να ζητούν. Tώρα ήρθε η ώρα να ζητήσουν... Κάτι που γι’ αυτούς είναι «τα πάντα» και για όλους εμάς τίποτα περισσότερο από ένα τηλεφώνημα. Κρατήστε αυτά τα τηλέφωνα (6944 365385, 6973 535686, 6974 465975, 6945 486069) και αν δείτε τη Ραμόνα, τη σκυλίτσα της διπλανής φωτογραφίας, μεσαίου μεγέθους, κανελί χρώματος, καλέστε τους. Χάθηκε τον Ιανουάριο του 2009, όταν έβγαλε το περιλαίμιο και ξέφυγε από το λουρί της βόλτας. Πριν από πέντε βδομάδες κάποιος την είδε στο Καλλιμάρμαρο. Εστειλε αμέσως φωτογραφία της στους εθελοντές με το κινητό του τηλέφωνο. Εκείνοι έτρεξαν, αλλά δεν κατάφεραν να την πιάσουν.

Η Ραμόνα, από ένα ήσυχο κουτάβι κλεισμένο στον εαυτό του, όταν τη βρήκαν, μεταμορφώθηκε σε ένα φοβικό πλάσμα το οποίο περιπλανιέται αλαφιασμένο στους δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει περάσει η σκυλίτσα όλον αυτόν τον καιρό που βρίσκεται στο δρόμο. Αυτό, όμως, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι από τότε οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να τη βρουν και να τη βοηθήσουν. Δεν έχουν σταματήσει λεπτό την προσπάθεια και δεν σκοπεύουν να το κάνουν αν η Ραμόνα δεν επιστρέψει κοντά τους. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει όλοι να δώσουμε τη βοήθειά μας. Οτι δεν το βάζουν κάτω! Πόσο λίγο είναι μπροστά σε όλα αυτά ένα τηλεφώνημα;
Αργυρώ Κ. Μώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: