Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΙ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

Κακόμοιρό μου πόνι

Σε ...ποδαρικό διαμαρτυρίας την πρώτη μέρα του νέου έτους ενάντια στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση των πόνυ, στη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, η Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση.

Οπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αντισπισιστές, στην ιστοσελίδα τους (www.antispe.squat.gr) που τα 'ψαλαν για τα καλά σε εκείνους που τα εκμεταλλεύονται, και στις 26 Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα μόνο «γιορτή χαράς και αγαλλίασης» δεν είναι.

«Υπάρχουν ζώα που φυλακίζονται όλο το χρόνο για να βγουν στους δρόμους τώρα στις γιορτές και να φωτογραφίζονται τα παιδιά. Είναι τα πόνι που αντί να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον(...) ταλαιπωρούνται ώρες, στερούμενα την ελευθερία τους και την κοινωνικοποίηση με τα άλλα ζώα της φυλής τους απλά και μόνο για μια φωτογραφία. Παραμένουν για περίπου ένα μήνα μέσα σε βανάκια και τρέιλερ», τονίζουν και κάνουν λόγο για ένα «σύγχρονο δουλεμπόριο».

«Την ώρα που το παιδί σου φωτογραφίζεται, το πόνι υποφέρει. Μην ενισχύεις αυτή την καταπίεση. Τα ζώα δεν είναι θέαμα», καταλήγουν.
Α.Κ.Μ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/12/2010&id=236860

Δεν υπάρχουν σχόλια: