Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"ΤΑΙΣΕ ΜΕ! ΤΩΡΑ!" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


«Tάισέ με! TΩPA!»

Στο youtube.com τα… έσπασε! Και, όπως αναμενόταν, ανάλογη ήταν και η επιτυχία της και στο πρώτο λεύκωμα-κόμικ της. Μη μας πείτε ότι δεν τη γνωρίζετε; Είναι «αδηφάγα, εφευρετική, παμπόνηρη, ζηλιάρα, τρυφερή, παιχνιδιάρα, πάντα απρόβλεπτη». Εμφανίζεται παντού και από το πουθενά, μέσα από τα ντουλάπια της κουζίνας, πάνω στο νιπτήρα του μπάνιου και κάνει ό,τι της καπνίσει, για να του κάνει τα νεύρα «τσατάλια».

Τη μια βρίσκεται πάνω στον αυχένα του, την άλλη μέσα στα πόδια του... Λερώνει τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια, «κατεβάζει» τα ρούχα από την απλώστρα, κάνει τους σκύλους να φαίνονται κουτοί μπροστά της, παίρνει τον υπνάκο της στα πιο απίστευτα σημεία του σπιτιού και στήνει ολόκληρα σενάρια για να παγιδεύσει ένα πουλάκι ή ένα ψάρι...

Μα ποια είναι, τέλος πάντων; Η γάτα του Σάιμον Τόφιλντ (Simon’s cat). Μια ηρωίδα κόμικς, πολλάκις βραβευμένη (ως «Καλύτερη Κωμωδία» του British Animation Awards και «Blockbuster Award» του youtube το 2008, τιμημένη με πολλά ακόμη βραβεία), η οποία συναγωνίζεται επάξια τον πασίγνωστο Σνούπι. Με περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες στο youtube.com το πανέξυπνο αυτό αιλουροειδές «χειμώνα καλοκαίρι, μέρα και νύχτα, με καλό ή άσκημο καιρό, μέσα κι έξω από το σπίτι, μονίμως στήνει ίντριγκες για να εξασφαλίσει εγκαίρως είτε το καθημερινό φαγητό της είτε κάποια έκτακτη λιχουδιά, μπερδεύοντας το αφεντικό της, αλλά και όλα τα ζωάκια γύρω από το μικρόκοσμο του σπιτιού του Σάιμον σε ατέλειωτες σπαρταριστές περιπέτειες». «Ο Σάιμον Τόφιλντ δεν πλάθει έναν ανθρώπινο ήρωα μέσα από τη γάτα, όπως για παράδειγμα ο Γκάρφιλντ. Στην πραγματικότητα δημιουργεί έναν ήρωα-γάτα, του οποίου αναδεικνύει με ιδιαίτερη ευφυΐα όλα τα χαρακτηριστικά της αιλουροειδούς καταγωγής του, σχεδιάζοντάς τα ώς την ακραία υπερβολή».

Αγαπάτε τις γάτες; Πιστεύετε ότι «οι γυναίκες και οι γάτες θα κάνουν ό,τι τους αρέσει, και οι άντρες και οι σκύλοι θα πρέπει να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν σ’ αυτήν την ιδέα»; Δεν έχει καμία σημασία. Αγοράστε το κόμικς «simon’s cat... η γάτα που την ξέρουν όλοι» και γελάστε με την ψυχή σας. Αξίζει!

Σάιμον Tόφιλντ,«Η γάτα του Σάιμον», εκδόσεις «Τόπος», σελ. 240, 11,90 ­
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=255449

Δεν υπάρχουν σχόλια: