Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ευαισθητοποίηση για τις αρκούδες με παιχνίδι στο κομπιούτερ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/03/2010&id=138596

Ευαισθητοποίηση για τις αρκούδες με παιχνίδι στο κομπιούτερ

«Ενα μικρό αρκουδάκι χάνει τη μαμά του... Και πρέπει μόνο του πια να θυμηθεί όλα όσα του είχε μάθει για να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στο δάσος... μέχρι να την ξανασυναντήσει». Αρκεί αυτός που βρίσκεται πίσω από το ποντίκι του υπολογιστή να καθοδηγήσει το αρκουδάκι σωστά.

Η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ» δημιούργησε αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι στο πλαίσιο του έργου «Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα και τη συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο». Εκμεταλλευόμενη τη χρήση νέων τεχνολογιών η «Καλλιστώ» βοηθάει τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, να μάθουν τα πάντα -μέσω του παιχνιδιού- για τη ζωή της αρκούδας και τους κινδύνους στο δάσος μέσα από την περιπλάνησή της. Από τη «Ζωή της Αρκουδίτσας» τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για τις διατροφικές της συνήθειες, το χειμέριο ύπνο, αλλά και τους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει. Πάνω από όλα, όμως, τα παιδιά αντιλαμβάνονται μέσα από το παιχνίδι ότι οι κυριότεροι κίνδυνοι για την αρκούδα προέρχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Κι αυτό, ενώ υπάρχουν τρόποι άνθρωποι και αρκούδες να ζουν αρμονικά!

Αν θέλετε τα παιδιά σας να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το παιχνίδι ενεργητικής μάθησης στον υπολογιστή σας ή να παίξεται on line στο: http://callisto.gr/arkoudi/index.html. Αξίζει και για μεγάλα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: