Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

"ΞΕΧΑΣΑΝ" ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ


«Ξέχασαν» τις δεσμεύσεις στους φιλόζωους
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=187631
Τους είχαν... τάξει ότι θα αυστηροποιήσουν τον νόμο για τις κακοποιήσεις. Τους είχαν πει ότι συμφωνούν με τις προτάσεις τους και πως θα προωθούσαν ό,τι δεν απαιτεί χρήματα «λόγω κρίσης», αλλά φαίνεται πως όλα αυτά ήταν στα λόγια... Γιατί όσον αφορά τα έργα, τίποτα δεν άλλαξε 10 μήνες μετά.

«Καθημερινά κατατίθενται νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία εν μια νυκτί γίνονται νόμοι του κράτους και αλλάζουν άρδην το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο στη χώρα μας. Ομως για τα θέματα των ζώων και παρά τη διαφαινόμενη καλή σας πρόθεση, τίποτα δεν έχει προχωρήσει ώστε να δώσει επιτέλους το έναυσμα για την αλλαγή στο μεγάλο αυτό, πολιτισμικού, και όχι μόνο, χαρακτήρα, πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων προς την υπουργό και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή και Μ. Καρχιμάκη, αντίστοιχα.

Στην επιστολή τα μέλη της επιτροπής καταγγέλλουν το υπουργείο για «παθητική στάση» και για «έλλειψη κατανόησης» για τη σοβαρότητα των θεμάτων που αφορούν τα ζώα και κυρίως τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και δηλώνουν ότι τριμελής αντιπροσωπεία τους «θα επιδώσει την επιστολή αυτή στα υπουργικά σας γραφεία καθώς και στο γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το γραφείο του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και των κομμάτων».

«Οφείλετε ως αρμόδιο υπουργείο να συνειδητοποιήσετε τη μεγάλη ανάγκη της άμεσης τροποποίησης του Νόμου 3170/2003, ώστε να γίνει λειτουργικός και εφαρμόσιμος. Οφείλετε να μεριμνήσετε για την άμεση ψήφιση του τροποποιημένου Νόμου, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης που αποτελεσματικά και ριζικά θα μας οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την προστασία, την ευημερία και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων. Ολων των ζώων», καταλήγουν.
Α.Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: