Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΗΣ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Ενας αγαπησιάρης ανακατωσούρας
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=189100

«Ο Μάρλεϊ είναι ένας σκύλος που δεν έχει ταίρι στον κόσμο, ένας ακάθεκτος οδοστρωτήρας με μορφή κυνηγετικού Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Κουτουλάει και διαλύει σήτες στις πόρτες, κλέβει γυναικεία εσώρουχα και τρώει οτιδήποτε μπορεί να πλησιάσει το στόμα του –συμπεριλαμβανομένων παντός είδους έπιπλα και κοσμήματα»

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, γραμμένη από τον βραβευμένο δημοσιογράφο, Τζον Γκρόγκαν, με πρωταγωνιστή το σκύλο του το "Μάρλεϊ, έναν μεγάλο μπελά". Ενα κουτάβι που αποβλήθηκε από το σχολείο εκπαίδευσης σκύλων "ως παντελώς απειθάρχητος και ανεπίδεκτος μαθήσεως", κατάφερε να "αναστατώσει μια δημόσια οργανωμένη παραλία και προκάλεσε πραγματικό χάος, όταν του έδωσαν ρόλο σε μια κινηματογραφική ταινία". Ο Μάρλεϊ όμως ήταν πάνω από όλα ένας πιστός φίλος που ήταν πάντα εκεί... και στις χαρές και στις λύπες. Και έκανε τα μέλη της οικογένειας Γκρόγκαν "να μάθουν απ' αυτόν ότι η ανιδιοτελής, δίχως όρια αγάπη έχει πολλές μορφές".

"Ο Μάρλεϊ κατέκτησε καρδιές και παρέμεινε ακλόνητο υπόδειγμα πίστης και αφοσίωσης στην οικογένειά του" από τότε που ήταν μικρούτσικο κουτάβι μέχρι τη στιγμή του παντοτινού αποχωρισμού. Το βιβλίο καθηλώνει και ακολουθεί αυτόν τον τετράποδο μπελά σε όλα τα βήματα της ζωής του, μαρτυρώντας παράλληλα τα λάθη που εμείς κάνουμε, τις ανόητες κτηνιατρικές ανησυχίες που διαθέτουμε, τις φοβίες που μπορεί να φωλιάζουν στο κεφάλι του τετράποδου φίλου μας, μα πάνω από όλα το νόημα που δίνει στη ζωή μας η συμβίωση με τον κάθε... Μάρλεϊ.

"(...) θέλω να ευχαριστήσω εκείνον τον τετράποδο "κακό μπελά", φίλο και σύντροφό μου, χωρίς τον οποίο δεν θα υπήρχε αυτό το βιβλίο. Θα ήταν ευτυχής αν ήξερε ότι το χρέος του για όλα τα ξεσκισμένα στρώματα και παπλώματα (...) έχει τώρα πιά ξεπληρωθεί πλήρως και επίσημως", επισημαίνει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας.

Η ιστορία του Μάρλεϊ έγινε και ταινία. Αλλά, πριν τη δείτε, διαβάστε το βιβλίο. Πραγματικά αξίζει.
Τζον Γκρόγκαν, Μάρλεϊ ένας μεγάλος μπελάς, εκδόσεις Δρεπανιά, σελ. 400, 24 ευρώ
Αργυρώ Κ. Μώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: