Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Eνα μυστικό που φέρνει μπελάδες
http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=207427
«Οι Γουόκερ μετακομίζουν σε μια νέα πόλη και τους φιλοξενεί η θεία Αλις, που είναι αλλεργική στους σκύλους. Αυτό όμως χειροτερεύει τα πράγματα για την Αντί και τον αδελφό της, τον Μπρους, οι οποίοι λατρεύουν όλα τα σκυλιά, ανεξαρτήτως ράτσας. Οταν συναντούν ένα αδέσποτο που χρειάζεται βοήθεια, η Αντί σκαρφίζεται ένα σχέδιο... φτιάχνει ένα ξενοδοχείο για σκύλους. Αλλα το μυστικό αποκαλύπτεται και προκαλείται μεγάλη αναστάτωση. Θα τα καταφέρουν, άραγε, τα παιδιά;»

«(...) Ο σκύλος κουλουριάστηκε δίπλα του, πολύ εξαντλημένος για να τον νοιάζει τι του έκαναν. Οταν το σκοινί επιτέλους υποχώρησε, πήρε μια βαθιά ανάσα και κοίταξε με ευγνωμοσύνη το πρόσωπο του Μπρους, αν και δεν έκανε καμία προσπάθεια να κουνηθεί. "Παραλίγο να πνιγεί". Ο Μπρους πέρασε απαλά τα δάχτυλά του πάνω απ’ το λαιμό του σκύλου. Στο σημείο όπου είχε τριφτεί το σκοινί πάνω στο απαλό δέρμα είχε μείνει ένας τραχύς κύκλος χωρίς τρίχες. "Δε θα μπορούσε να ζήσει έτσι για πολύ ακόμα. Αν δεν τον είχες βρει και δεν του είχαμε βγάλει αυτό το σκοινί, μπορεί να πέθαινε". "Δίπλα ακριβώς στο σπίτι του!" συμπλήρωσε με τρεμάμενη χαμηλή φωνή η Αντί. "Προτίμησε να σκάψει μια τρύπα και να πεθάνει εκεί μέσα, παρά να πάει πίσω στον Τζέρι. Αχ, Μπρους, φαντάσου πόσο τον φοβάται για να κάνει κάτι τέτοιο!". "Μην ανησυχείς, παλιόφιλε". Ο Μπρους χάιδεψε το σκυφτό κεφάλι. "Θα σε φροντίσω εγώ. Κανένας δε θα σε ξαναπειράξει". "Μα, αν τον πάμε πίσω..." άρχισε να λέει η Αντί. "Δεν θα τον πάμε", την καθησύχασε ο Μπρους. "Εχουμε άλλον ένα ένοικο για το ξενοδοχείο μας".

Το βιβλίο της Λόις Ντάνκαν γράφτηκε το 1971. Σ’ αυτό βασίστηκε η ομώνυμη ταινία που κυκλοφόρησε πέρσι. Από την πώληση κάθε αντίτυπου 0,50 λεπτά του ευρώ διατίθενται για την υποστήριξη του έργου της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας. Το βιβλίο γράφτηκε για μικρά και για μεγάλα παιδιά. Για όσους είναι ακόμη ρομαντικοί και δεν το βάζουν κάτω στις δυσκολίες.

• Λόις Nτάνκαν, Ξενοδοχείο για σκύλους, εκδόσεις Ψυχογιός, 192 σελ., 9,95 ­
Αργυρώ Κ. Μώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: