Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

Φιλόζωοι εναντίον βιομηχανίας κρέατος
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=02/10/2010&id=209187
Δισεκατομμύρια ζώα, όπως αγελάδες, μοσχάρια, χοίροι, κοτόπουλα, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες κ.ά. ζουν στριμωγμένα σε βρώμικα υπόστεγα, σε μικρά κλουβιά, χωρίς ποτέ να νιώσουν τον ήλιο ή τον αέρα, αφύσικα και ακατάλληλα.

Η βιομηχανία του κρέατος αυξάνει την παραγωγή τους με φάρμακα και ορμόνες. Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν να τα παχύνουν για να παράγουν περισσότερο με στόχο το κέρδος.

Οσα καταφέρουν να επιβιώσουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη γολγοθά στον δρόμο για το σφαγείο και όταν φτάσουν σε αυτό. Εκεί τα γδέρνουν ή τα ρίχνουν ζωντανά σε καυτό νερό για να φύγει το τρίχωμά τους. Και να ήτανε μόνο αυτά...

«Βαρβαρότητα»

Μόνο το 2010 περίπου 67 δισεκατομμύρια παραγωγικά ζώα θα βασανιστούν και θα θανατωθούν για τη γευστική απόλαυση του είδους μας, στο πλαίσιο μιας «θεσμοθετημένης και εδραιωμένης βαρβαρότητας που είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο παράλογη και τρομακτική είναι», όπως επισημαίνουν τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Οργανώσεων για τα Ζώα (ΠΑΔΟΖΩ).

Με αφορμή τη 2α Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα παραγωγικά ζώα, το ΠΑΔΟΖΩ καλεί τους πολιτικούς «να επανεξετάσουν τις επιχορηγήσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας, αν θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα» και όλους εμάς να επιλέγουμε «κάθε φορά που τρώμε αν θα σώσουμε τα ζώα από τον βασανισμό και τον θάνατο, αν θα προστατέψουμε την υγεία μας από τις ασθένειες που προκαλούνται από τα ζωικά προϊόντα, αν θα συμβάλουμε στην εξάλειψη της πείνας που σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα».
Α. Κ. ΜΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: