Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ
Ακτιβιστές: έχουμε ράμματα για τη γούνα τους

Λένε «όχι» στο βασανισμό και τη θανάτωση ζώων στο βωμό της ανθρώπινης ματαιοδοξίας και καλούν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, οργανωμένο φιλόζωο και μη, να λάβει μέρος στην παγκόσμια διαμαρτυρία κατά του αιματοβαμμένου εμπορίου της γούνας.

Το «World Fur free Friday», η Παγκόσμια Παρασκευή Κατά της Γούνας, είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες δράσης για τα δικαιώματα των ζώων, με περισσότερες από 120 κινητοποιήσεις ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο.

Στην Αττική, η κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τρία είναι τα σημεία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Σκοπός τους είναι αφενός να γνωστοποιήσουν σε όλους τι συμβαίνει στο γκουαντάναμο των ζώων -όπου περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα (λύγκες, αλεπούδες, βιζόν, μινκ, ρακούν, κογιότ κ.ά.) θυσιάζονται στο βωμό της ανθρώπινης κοκεταρίας, με μεθόδους που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κρέμασμα, πνίξιμο, χτυπήματα στο κεφάλι, σπάσιμο λαιμού και εισπνοή τοξικού αερίου για να μην καταστραφεί η γούνα τους. Και αφετέρου να αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο αυτού του παγκόσμιου εμπορίου φρίκης και πόνου, με τζίρο 13 δισ. δολάρια.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οργανώσεων για τα ζώα έχει ζητήσει με εισήγησή του στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «τον τερματισμό της εκτροφής γουνοφόρων ζώων και του εμπορίου γούνας στην Ελλάδα», όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και συγκεκριμένα, τον τερματισμό των επιδοτήσεων, τη μη έκδοση νέων αδειών για εκτροφεία, τη σταδιακή μετάβαση των εργαζόμενων σε άλλους βιώσιμους και ηθικά αποδεκτούς κλάδους (βιολογική γεωργία, οικοτουρισμός κ.ά.), την εφαρμογή βιώσιμων σχεδίων για την αξιοποίηση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και τη μεταστροφή της τοπικής οικονομίας.
Α.Κ.Μ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/11/2010&id=227792

Δεν υπάρχουν σχόλια: