Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Εκτελούσαν πουλιά για πλάκα

Τους «εγκληματίες τυφεκιοφόρους», που το τελευταίο χρονικό διάστημα σημάδεψαν και πυροβόλησαν για την «πλάκα τους» ένα γλαρόνι και μια γερακίνα, στη Λευκάδα, αναζητούν τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας-LAWS, και καλούν τον κυνηγετικό σύλλογο να «επέμβει».

Αγρια ζώα περιθάλπονται στην Αίγινα Αγρια ζώα περιθάλπονται στην Αίγινα Οπως αποκαλύπτει ο φιλοζωικός σύλλογος, το γεράκι, γένους αρσενικού, που γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη, πυροβολήθηκε από κυνηγετικό όπλο και βρέθηκε τραυματισμένο στις αρχές Νοεμβρίου σε αυλή σπιτιού στην Απόλπαινα. Από τη Λευκάδα μεταφέρθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων της Αίγινας, όπου εξακολουθεί να λαμβάνει θεραπεία και να ταΐζεται, μέχρι σήμερα, με το χέρι.

Το γλαρόνι δέχτηκε τα σκάγια ανεγκέφαλου, τη στιγμή που πετούσε ανέμελο πάνω από τη Γύρα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, κοντά στα μαγαζιά της παραλίας. Τα σκάγια το τραυμάτισαν στη φτερούγα, ωστόσο κατάφερε να συρθεί σε ένα μαγαζί, ο καταστηματάρχης του οποίου ειδοποίησε το Σωματείο και τους κτηνιάτρους. Και αυτό θα μεταφερθεί στην Αίγινα.

«Φυσικά δεν πρόκειται απλά για ασυνείδητο, γιατί όταν σηκώνεις το όπλο και σημαδεύεις, το κάνεις συνειδητά! Γι' αυτό τον θεωρούμε εγκληματία!», επισημαίνουν τα μέλη του Σωματείου και αναρωτιούνται «τι αποκόμισαν από την ηλίθια πράξη τους;» οι δύο «τυφεκιοφόροι».

«Κάθε ανεγκέφαλος που κατέχει όπλο θα μείνει ατιμώρητος, ακόμη και αν τουφεκάει μέσα σε κατοικημένες περιοχές ό,τι κινείται; Ελεος!», καταλήγουν.
Α.Κ.Μ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/12/2010&id=234699

Δεν υπάρχουν σχόλια: