Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Διαμαρτυρίες φιλόζωων στο Ειρηνοδικείο του Αγίου Νικολάου
Αναβλήθηκε η δίκη του βοσκού που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του

Αναβολή για τις 28 Μαρτίου ζήτησε και πήρε ο βοσκός, που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του με αιχμηρό αντικείμενο(!), στην Ελούντα της Κρήτης, επειδή τού έφαγε μια κότα. Η δίκη αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος του κατηγορούμενου «λόγω απουσίας του δικηγόρου του».

Το φρικιαστικό γεγονός αποκαλύφθηκε, στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν Ελβετίδα, μόνιμη κάτοικος Κρήτης, κατήγγειλε όσα φρικιαστικά είχαν συμβεί στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο του Αγίου Νικολάου, για να καταδικάσουν "τις βάναυσες συμπεριφορές υπανθρώπων σε βάρος των ζώων, τα ειδεχθή και βάρβαρα εγκλήματα κατά ανυπεράσπιστων πλασμάτων" πραγματοποίησαν, φιλόζωοι, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να βρίσκονται στα δικαστήρια -παρά τις αναβολές- "μέχρι να πετύχουν την καταδίκη του βοσκού για το έγκλημα που διέπραξε".

Κρατώντας πανό, στο οποίο ανέγραφαν: "Τέρμα στην κτηνωδία, αυστηρή νομοθεσία" και έχοντας κολλήσει παντού αυτοκόλλητα ("Stop στην κακοποίηση") ένωσαν τη φωνή τους με "τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας που μάχονται για την προστασία, αλλά και τα δικαιώματα των ζώων" και δήλωσαν έτοιμοι να "μεταχειριστούν κάθε μέσον προκειμένου να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση".

"Αθελά μας κληρονομήσαμε μια σχέση ανθρώπου προς τα ζώα, που λειτουργεί εκμεταλλευτικά και εξουσιαστικά προς τα ζώα. Απ'αυτή τη λάθος σχέση ξεκινά όλο το κακό, η άθλια συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον γενικότερα", επισήμαναν και απαίτησαν η τιμωρία να είναι "παραδειγματική" και "αντίστοιχη της βαναυσότητας του εγκλήματος κατά του σκύλου".

Ενώ, στη συγκέντρωση διαβάστηκε ποίημα Ολλανδών πολιτών, οι οποίοι πληροφορήθηκαν μέσω διαδικτύου το φρικιαστικό συμβάν.

Αμέσως μετά αντιπροσωπεία φιλόζωων και εκπροσώπων φιλοζωικών σωματείων (κ.κ. Αν. Μπομπολάκη, Μ. Χουστουλάκη, Τζόαν Pαπάνη) επισκέφτηκαν την Εισαγγελία Νεαπολέως, από όπου ζήτησαν και έλαβαν από την αρμόδια Εισαγγελέα αντίγραφο της εντολής για προσωρινή αφαίρεση των υπολοίπων σκύλων του κατηγορούμενου.

Με ανακοίνωσή της, πάντως, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 106 Ζωοφιλικών Σωματείων, καλεί πολιτεία και φορείς να "ξυπνήσουν επιτέλους από τον λήθαργο, να αυξήσουν κατακόρυφα τις ποινές και τα πρόστιμα και να κακουργοποιήσουν ορισμένες απεχθείς εγκληματικές πράξεις" και δηλώνουν πως "καμιά ριζική αλλαγή δεν γίνεται με ημίμετρα, ευχολόγια και χωρίς συνεχείς αγώνες".

Διαβάστε επίσης:

►Κρητικός έβγαλε τα μάτια του σκύλου του
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=233011

Δεν υπάρχουν σχόλια: