Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ?- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Μήπως κακοποιείς το σκύλο σου;

Ονομάζονται «βαρελόσκυλα» και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τους σκύλους του Αγίου Βερνάρδου. Η... ράτσα είναι ελληνική και τη συναντάς παντού, κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και τα νησιά.

Τα χαρακτηριστικά της; «Σκύλος ολομόναχος, μόνιμα δεμένος να φυλάει το κοπάδι, χωρίς προστασία από την ήλιο και το κρύο, νηστικός ή να τρέφεται με μπαγιάτικο ψωμί, να έχει νερό περιστασιακά και αυτό βρόμικο... Θα πεθάνει αβοήθητος, μην έχοντας καμία επιλογή φυγής, όπως και τα νεογέννητα κουτάβια του που πετιούνται στους κάδους σκουπιδιών».

Αυτήν την υπέροχη «ράτσα» περιλαμβάνει το πρώτο σκέλος της καμπάνιας του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (Greek Animal Welfare Fund) ενάντια στην κακοποίηση.

Και επειδή για κάποιους ακόμη και το «μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις» (όπως αυτή που τραβήχτηκε στην Ικαρία) θέλει επεξήγηση, η GAWF δίνει ακόμη περισσότερες εξηγήσεις: «Εφαρμογή: Σε σκυλιά-αποδέκτες της σκληρότητας και αδιαφορίας των ανθρώπων. Σε σκυλιά που θεωρούνται "εργαλεία" χωρίς συναίσθημα και συναίσθηση».

Αφήστε τους νόμους 1197/1981 και 3170/2003. Πάνω απ’ όλα είναι ο «ηθικός», που ορίζει την «ανθρώπινη υποχρέωσή μας να φροντίζουμε και να αγαπάμε το ζώο του οποίου έχουμε αναλάβει την ευθύνη».

Τι γίνεται με την κακοποίηση των δεμένων σκύλων σε αυλές, μπαλκόνια και ταράτσες; Με την κακοποίηση των γάτων και των γαϊδουριών; Αυτά είναι τα επόμενα σκέλη της καμπάνιας.
Αργυρώ Κ. Μώρου

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=233016

Δεν υπάρχουν σχόλια: