Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

e-pet ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

e-pet

• Είναι διάσημοι και ωραίοι. Τους έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ταινίες τους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, τους έχουμε δει σε διαφημίσεις, τους ξέρουμε από τα περιοδικά και τους έχουμε αγαπήσει. Η Lassie, η «μαύρη καλλονή», το γουρουνάκι babe έχουν τη δική τους βιογραφία. Για την ακρίβεια ζωο-γραφία. Επισκεφθείτε το http://www.biography.com/animalographies/famousanimals.jsp. και διαβάστε την ιστορία τους. Η ιστοσελίδα διαθέτει ξεχωριστές κατηγορίες για τις φίρμες του ζωικού βασιλείου, ανάλογα με το χώρο που διέπρεψαν, όπως εκείνη των «παράξενων και σπάνιων».

• Τρελαίνεται με την οθόνη του υπολογιστή σας και του αρέσει όσο τίποτα να κυνηγάει τον κέρσορα του ποντικιού; Κάντε κλικ γρήγορα στο http://www.cattv.com/catwebsite.php Επιλέξτε το πουλάκι, τη μελισσούλα ή την πεταλουδίτσα και φωνάξτε το γατούλη σας να παίξει. Θα εκτονωθεί, θα βελτιώσει τα αντανακλαστικά του και θα «βγει» απ’ τη ρουτίνα. Ξεκινήστε από αυτό το επίπεδο και μετά περάστε στα «flash critters». Η νυχτερίδα, η μαρμότα που εμφανίζεται κάθε φορά από διαφορετική τρύπα από το έδαφος και το κόκκινο μυρμήγκι θα ξετρελάνουν το αιλουράκι σας. Αν θα κολλήσει για πάντα στην οθόνη του υπολογιστή σας και δεν θα θέλει να φύγει με τίποτα; Θα δοκιμάσουμε κι εμείς και θα σας απαντήσουμε.

• Οι στίχοι τους γράφτηκαν για τα ζώα και ο στόχος τους είναι να διδάξουν τα χαρακτηριστικά τους. Μουσικούλα και εκπαίδευση ταυτόχρονα; Μπείτε στο http://www.songsforteaching.com/animalsongs.htm και ακούστε τα. «Το τραγούδι της πάπιας», «Τα τρία μικρά βατραχάκια», «Είναι ένα σαλιγκάρι», «Η υπερηφάνεια του λιονταριού», «Ο γάτος γύρισε πίσω» είναι μερικά μόνο από τα 87 τραγούδια που σας περιμένουν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Τα εκπαιδευτικά τραγούδια για κατοικίδια, θηλαστικά, ψάρια, έντομα, ερπετά, αμφίβια, πτηνά και άλλα πολλά, δεν είναι μόνο για παιδιά!
Αργυρώ Κ. Μώρου

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=231535

Δεν υπάρχουν σχόλια: