Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ 17ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΩΣ "ΣΑΔΙΣΤΗ ΖΩΩΝ" ΣΤΟ FACEBOOK

Κατηγορούν 17χρονο Ελληνα ως «σαδιστή ζώων» του Facebook

Ενας 17χρονος Ελληνας, μαθητής Λυκείου, από τα Τρίκαλα ήταν τελικά -σύμφωνα με την αστυνομία- ο χρήστης του Facebook που είχε προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό χιλιάδων φιλόζωων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του βίντεο και φωτογραφιών με βασανισμούς και κακοποιήσεις κατοικίδιων από δίποδα κτήνη, και τα υβριστικά σχόλιά του εις βάρρος όσων αγαπούν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων, είχαν ως αποτέλεσμα -όπως είναι φυσικό- να δεχθεί εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο από χρήστες του Διαδικτύου όσο και από φιλοζωικά σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, που ζητούσαν «τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, επικοινώνησε με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), προκειμένου να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του προσώπου που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ.

Ετσι, μετά τη διενέργεια της ψηφιακής ανάλυσης, οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και εντόπισαν την οικία του «ανθρώπου» που βρισκόταν πίσω από τη σύλληψη των αρρωστημένων διαδικτυακών αναρτήσεων.
Α.Κ.Μ.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/01/2011&id=242344

Δεν υπάρχουν σχόλια: