Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΔΥΟ ΣΚΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

Νεκροί από ασιτία και δίψα δυο σκύλοι στην Πάτμο

Η έντονη δυσοσμία, αποκάλυψε τη φρίκη. Και η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν νεκροί οι δυο σκύλοι, το μέγεθος του αργού και βασανιστικού μαρτυρίου που έζησαν μέχρι τη στιγμή του λυτρωτικού θανάτου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν φιλόζωοι που ζουν στο νησί και έγιναν γνωστά μέσω της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων τα ζώα βρέθηκαν σκελετωμένα σε πλήρη αποσύνθεση. Το ένα ήταν κουλουριασμένο σε κατάλυμα και το άλλο έξω από αυτό. Πέθαναν από ασιτία και δίψα. Και τα δυο ήταν δεμένα, μη έχοντας την παραμικρή ευκαιρία να βρουν λίγο φαγητό, νερό μέσα ή έξω από το περιφραγμένο οικόπεδο, που βρίσκονταν, σε μια τοποθεσία μεταξύ της Χώρας της Πάτμου και της Σκάλας.

«Τα ζώα είχαν ξεχαστεί από τον ιδιοκτήτη τους» και –όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος- «οι γείτονες που άκουγαν για ημέρες τα απεγνωσμένα ουρλιαχτά των ζώων δεν έδωσαν σημασία». Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη μήνυση από το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου.

«Αναρωτιόμαστε αν έχει μείνει καθόλου ανθρωπιά σε αυτό τον κόσμο. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να πράξει στο ακέραιο το καθήκον της και η Πολιτεία επιτέλους να αυξήσει κατακόρυφα ποινές και πρόστιμα για τέτοιους εγκληματίες», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=244919

Δεν υπάρχουν σχόλια: