Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΒΗ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


H ιστορία του Kέβη

«(...)―Μην κλαις άλλο, σε παρακαλώ, της χάιδεψε τα μαλλιά. Ο Κέβης δε θα ήταν για πάντα μαζί μας, το ήξερες, σου το είχα εξηγήσει από καιρό. Τα σκυλιά δε ζουν πολλά χρόνια... ―Oμως εγώ τον θέλω! είπε η Νεφέλη με αναφιλητό. ―Κι εγώ τον θέλω, αλλά δεν θα τον έχω πια, της αποκρίθηκε (...)».

«(...) Λοιπόν ο Κέβης ήταν ένα σέτερ μεγάλο, καφετί, με ολόγλυκα μάτια. Oλους μας αγαπούσε και πιο πολύ εμάς τα παιδιά. Οταν ήμασταν πιο μικρά και πηγαίναμε στο σπίτι της θείας Κλειώς, κουνούσε πρώτα χαρούμενος την ουρά του κι ύστερα λύγιζε τα πόδια τα μπροστινά και το κεφάλι του ακουμπούσε στο πάτωμα. (...) Πήγαινα συχνά στη θεία Κλειώ κι έπαιζα με τον Κέβη ώρες ατελείωτες. Οταν ήταν καλός ο καιρός, τον πηγαίναμε και βόλτα με τον Απέλλη στο λόφο του Στρέφη. (...) Πώς μου άρεσαν εκείνες οι βόλτες!»

«Ποιoς θα γράψει για το σκύλο μας; Ποιος θα γράψει για τον Κέβη, τον πανέμορφο, πιστό και πανέξυπνο σκύλο που συντρόφευε για χρόνια τα παιδιά;» Τον Απέλλη (τον μεγάλο αδελφό της Νεφέλης), τη Νεφέλη, την ξαδέλφη τους Ολγα και τον αδελφό της τον Φραγκίσκο, που είναι απαρηγόρητοι.

«Ο Απέλλης περισσότερο, κι ας μην το δείχνει. Δεν γινόταν αλλιώς, λέει, σαν μεγαλύτερος που είναι, γιατί ο Κέβης “είχε φτάσει 15 χρονών και για σκύλος ήταν πολύ γέρος”... Η Ολγα θέλει να βρει έναν τρόπο να παρηγορήσει τον Απέλλη. Γιατί τον αγαπάει και θέλει να την αγαπάει κι εκείνος. Πώς να τα καταφέρει, όμως; Να ψάξει μήπως ανακαλύψει κανέναν απόγονο του Κέβη και να τουν τον χαρίσει; 'Η μήπως να παρακαλέσει ένα συγγραφέα να “ζωντανέψει” τον αγαπημένο τους σκύλο στις σελίδες ενός βιβλίου; Και ποιον από όλους τους συγγραφείς, αφού η φίλη της η Aντζη, η βιβλιοφάγος, της προτείνει ονομαστικά περισσότερους από 160;»

«Η Oλγα μπερδεύεται. Κι ώσπου ν’ αποφασίσει τελικά τι θα κάνει για να κερδίσει την αγάπη του Απέλλη, πολλά απρόοπτα, απίθανα και κωμικοτραγικά θα συμβούν!». Θέλετε να τα μάθετε; Διαβάστε το βιβλίο της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου. Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά (9+) και μεγάλα παιδιά.



Λότη Πέτροβιτς-Aνδρουτσοπούλου,

«Ποιος θα γράψει για το σκύλο μας;»,

εκδόσεις Πατάκη,

σελ. 143, τιμή 8,15 ­ ευρώ

ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=288263

Δεν υπάρχουν σχόλια: