Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΑΤΕΣ! - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Θρίλερ για πολύ γάτες!

«(...) Μέσα από το μεγάλο σπίτι που βρισκόταν ψηλά, στη νότια πλαγιά του λόφου Ελίκωπα, στον αριθμό 8 της οδού Πέρα Κότας, ακούγονταν θρηνητικά και άγρια νιαουρίσματα. Ακούγονταν ποδοβολητά στις σκάλες, θόρυβοι από αντικείμενα που πέφτανε, γυαλιά που σπάγανε, σουρσίματα και κοπανήματα συρταριών και πόρτας που κλείνανε με κρότο. Δέκα λεπτά νωρίτερα, δυο μεγαλόσωμοι άντρες με τα πρόσωπά τους καλυμμένα με μαύρες γυναικείες νάιλον κάλτσες είχαν μπει στον κήπο κι από κει στην πόρτα της κουζίνας. Είχαν ανέβει στον πρώτο όροφο και, εισβάλοντας με τα όπλα τους προτεταμένα στο κεντρικό υπνοδωμάτιο του ορόφου, είχαν ακινητοποιήσει την αδύνατη ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν και διάβαζε στην πολυθρόνα της (...). Μπαίνοντας σ’ ένα άλλο υπνοδωμάτιο είχαν δέσει και φιμώσει το παιδί που βρήκαν να κοιμάται εκεί (...)».

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Πιοζ Νάμε ζούσε «μια ήρεμη ζωή στο σπίτι της καλής του θείας κοντά στη θάλασσα, παρέα με πέντε γάτες. Ομως, λίγες μέρες πριν κλείσει τα οκτώ του χρόνια, κάποιοι τον απαγάγουν και τον μεταφέρουν σε ένα έρημο νησί». Οντας αρκετά ξύπνιος ο μικρός ήρωας του Κώστα Α. Μαρκή καταφέρνει να ξεφύγει από τους απαγωγείς του, αλλά μόλις ελευθερώνεται, αντιλαμβάνεται πως θα χρειαστεί να απαντήσει σ’ ένα σωρό ερωτήματα μέχρι τη σημαδιακή ημέρα των γενεθλίων του».

«Ποιος οργάνωσε την απαγωγή του και γιατί ; Ποιο τρομερό μυστικό σημαδεύει τη ζωή του; Τι είναι αυτό που όλοι του κρύβουν με σιωπές και μισόλογα; Τι υπάρχει μέσα στο σφραγισμένο πηγάδι, στον πανέμορφο κήπο του Ρόδινου Σπιτικού, και γιατί αγριεύουν οι πέντε γάτες όποτε βρεθούν εκεί κοντά; Ποιοι είναι οι φίλοι του και γιατί μοιάζουν τόσο με εχθρούς;»

«Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες», που τον συντροφεύουν παντού και πάντα «μάς ταξιδεύουν σε μια απίθανη περιπέτεια λύτρωσης και αυτογνωσίας», που διαθέτει «πολύ χιούμορ, αρχαία μαγεία, μπόλικη δόση φαντασίας, δράση, αγωνία και οικολογικές ευαισθησίες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο, αλλά και πλούσια γλώσσα, συναίσθημα και πλοκή με ανατροπές.

Το βιβλίο έχει τιμηθεί με τον έπαινο κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.



Κώστας Α. Μακρής, «Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες»,

εκδόσεις Πατάκη, σελ. 511,

τιμή 15,79 ­ευρώ

ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=296361

1 σχόλιο:

Κωστής Μακρής είπε...

Ευχαριστώ θερμά για την παρουσίαση του βιβλίου μου "Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες" στη Φάρμα των Ζώων του "Έψιλον". Εύχομαι κάθε καλό σε σας και σε όλους τους θαμώνες των φιλόξενων σελίδων σας (δίποδα και τετράποδα).
Με εκτίμηση,
Κωστής Μακρής