Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

"ΟΧΙ" ΛΕΕΙ Η ΑΝΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥΣ - ΜΑΣΚΟΤ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


«Όχι» λέει η ΑΝΙΜΑ στους πελεκάνους-μασκότ

Την παρέμβαση της πολιτείας ζητάει ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής «ANIMA» για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην αιχμαλωσία των πελεκάνων.

Πηγή: Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" Πηγή: Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ"
Μετά το νέο κρούσμα με τον ροδοπελεκάνο (Pelecanus onocrotalus), που έφτασε στην "ΑΝΙΜΑ" σε κακή κατάσταση, από τη Γεωργιούπολη Χανίων, ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής ζητά από την πολιτεία να αρχίσει να παρεμβαίνει "όπου υπάρχουν τέτοια πουλιά σε αιχμαλωσία", διευκρινίζοντας ότι "αιχμαλωσία είναι να μην μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου".

"Όσο και να τα αγαπάει ο κόσμος και να αποτελούν ατραξιόν για τους τουρίστες, οι ροδοπελεκάνοι είναι πάντα εκτεθειμένοι στους κακοπροαίρετους, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, και πολύ συχνά έχουν κακό τέλος…", επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου, που περιθάλπτουν το πουλί για λογαριασμό του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Αγριων Ζώων "Αλκυόνη".

Ο πελεκάνος ζούσε τα τελευταία δυο χρόνια στη Γεωργιούπολη Χανίων χάρη στους ψαράδες που τον τάιζαν. Ωστόσο, η εξημέρωσή του πουλιού με τους ανθρώπους δεν του βγήκε σε καλό, αφού -σύμφωνα με τις πληροφορίες των μελών της ΑΝΙΜΑ- "κάποιοι ανόητοι του έδωσαν αλκοόλ".

"Το πουλί σώθηκε χάρη στη γρήγορη παρέμβαση ανθρώπων του Δήμου Αποκορώνου και του Λιμενικού Σταθμού Γεωργιούπολης και παρελήφθη από την ΑΝΙΜΑ. Μόλις συνέλθει θα σταλεί στην "Αλκυόνη", επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου και ξεκαθαρίζουν: "Αν φτάσει να μπορεί να απελευθερωθεί, αυτό θα γίνει σε κάποιον υγρότοπο της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα συναντήσει κι άλλους ροδοπελεκάνους και θα μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά".
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=298110

Δεν υπάρχουν σχόλια: