Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΗΜΙΓΥΜΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ


Ημίγυμνη διαμαρτυρία για το κούρεμα

Peta...ξε τα ρούχα της και, παρά τη βροχή, ξάπλωσε, σχεδόν γυμνή, πάνω σε μια «ματωμένη» σημαία της Αυστραλίας συμβολίζοντας το αίμα της κατακρεούργησης των προβάτων από τη βιομηχανία μαλλιού της χώρας.

Η ακτιβίστρια διαμαρτύρεται για την κατακρεούργηση των προβάτων από τη βιομηχανία μαλλιού της Αυστραλίας Η ακτιβίστρια διαμαρτύρεται για την κατακρεούργηση των προβάτων από τη βιομηχανία μαλλιού της Αυστραλίας Η ακτιβίστρια της Peta (People for the Ethical Treatment of Animals), μαζί με Ελληνες και ξένους υποστηρικτές της οργάνωσης, διαμαρτυρήθηκε, χθες στις 11 το πρωί, έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας, στη λεωφ. Αλεξάνδρας.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης για την ηθική μεταχείριση των ζώων -που απαριθμεί εκατομμύρια μέλη σ' όλο τον κόσμο- ήρθαν για τέταρτη φορά στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό. Το μποϊκοτάζ ενάντια στους Αυστραλούς παραγωγούς μαλλιού (www.savethe sheep.com) ξεκίνησε το 2005. Τότε, μέλη της Peta, άλλοτε ντυμένοι «πρόβατα» και άλλοτε ημίγυμνοι, ακολουθούσαν τον Αυστραλό πρωθυπουργό και διαμαρτύρονταν έξω από τις πρεσβείες της χώρας του, ανά τον κόσμο, επειδή οι Αυστραλοί κτηνοτρόφοι συνέχιζαν να ακρωτηριάζουν με ψαλίδες κηπουρικής κομμάτια σάρκας από τα καπούλια των προβάτων, χωρίς τη χρήση παυσίπονων ή αναισθησίας.

Το μποϊκοτάζ, που περιελάμβανε και μεγάλες εταιρείες ρούχων που προμηθεύονταν το συγκεκριμένο μαλλί, σταμάτησε, όταν η αυστραλιανή βιομηχανία μαλλιού δεσμεύτηκε να καταργήσει αυτή την πρακτική μέχρι το 2010. Κάτι το οποίο ουδέποτε εφάρμοσε.

«Με την άρνησή τους να συνετίσουν τη βιομηχανία μαλλιού, οι ηγέτες της Αυστραλίας έχουν το αίμα αμέτρητων προβάτων στα χέρια τους», επισημαίνει η Isabelle Goetz, εκπρόσωπος της οργάνωσης, και προειδοποιεί: «Αν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό αυτής της μεθόδου από τη βιομηχανία μαλλιού, οι πιέσεις θα αυξηθούν».

Κάθε χρόνο εκατομμύρια πρόβατα μεταφέρονται στη Μ. Ανατολή και άλλες χώρες με πλοία ανοιχτού τύπου, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, μέσα στις ακαθαρσίες τους. Τα άρρωστα αλέθονται ζωντανά σε μηχανές του κιμά ή ρίχνονται στους καρχαρίες. Οσα επιζήσουν, σφαγιάζονται έχοντας τις αισθήσεις τους.
Α.Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/05/2011&id=273025

Δεν υπάρχουν σχόλια: